Pilates op de mat

Ground Control Pilates –  de vorm waarin ik les geef – is geschikt voor iedereen. Het is een bewegingsmethode waarbij lichaam en geest dusdanig op elkaar worden afgestemd dat je er fysiek en mentaal sterker van wordt. Elke beweging wordt vanuit de juiste lichaamshouding correct en nauwkeurig uitgevoerd. Ground Control Pilates vereist daarom ook concentratie, tijd en inspanning. Deze geraffineerde workout vindt plaats op de grond. De oefeningen zijn technisch uitdagend, je moet zeer geconcentreerd te werk gaan. De bewegingen worden uitgevoerd vanuit een goede lichaamshouding met een perfecte techniek: je werkt vanuit de romp (buikspieren) met vloeiende bewegingen en een specifieke ademhaling. Het gaat vooral om de kwaliteit van de bewegingen, niet de de kwantiteit.

“No pain, no gain”, “geen pijn, geen resultaat”: een kreet uit de jaren 80. En inmiddels achterhaald, het kan namelijk ook anders.

Ground Control Pilates is een zachte, maar niet gemakkelijke bewegingsvorm, waarbij resultaten snel te merken zijn. We hoeven geen pijn te lijden om positieve resultaten te behalen. Ground Control Pilates is rustig, maar uitdagend in technische zin. Als je naar de oefening kijkt, denk je dat het niets voorstelt, of dat je het al lang doet. Maar dat is niet waar. kom het maar eens doen.

De resultaten zijn bijvoorbeeld:

– verhoogde flexibiliteit

– zichtbaar verbeterde lichaamshouding

– soepele en sterke rug

– strakke, lange spieren

– meer zelfvertrouwen en eigenwaarde